Kijk mee online: Girl

Kijk mee online: Girl

Van 27 maart 2020 20:30 tot 23:00

Bij Het Holstohus, Olst

Categorieën: Film

Labels: volwassenen film, Drama

Gezien: 818


Deze voorstelling vindt niet plaats in het Holstohus maar in je eigen woonkamer!

Filmhuis Olst  nodigt je uit om samen met ons, maar in je eigen woonkamer, de film 'Girl; te kijken. Kijk de film rond vrijdag 27  maart, onze eigenlijke  filmavond.
De film "Girl" gaat over de Vrijheid om je eigen identiteit te kiezen. Een vrijheid die 75 jaar geleden voor ons bevochten is. Je kunt de film kijken op Netflix of voor €5 huren op https://www.lumiereseries.com/nl/films/girl.

Girl schetst het leven van de 15-jarige Lara (Victor Polster), wier grootste droom is om carrière te maken als ballerina. Maar haar lichaam stribbelt tegen, want Lara is geboren als jongen. Echter, samen met haar vader en jonge broertje tracht ze de wereld te trotseren.

Tijdens het Filmfestival van Cannes sleepte Girl verschillende prijzen in de wacht. Debuterend regisseur Lukas Dhont werd bekroond met de prestigieuze Camera d’Or, de jonge hoofdrolspeler Victor Polster won de prijs voor de Beste Vertolking in Un Certain Regard, de internationale pers beloonde Girl met de Prix Fipresci en de film won ook nog eens de Queer Palm. Bij de wereldpremière tijdens het Filmfestival van Cannes werd de film beloond met een minutenlang durende staande ovatie.

Prijs: Deze voorstelling is afgelast!!!
Informatie:

2018; NL ondertiteling; 1 uur en 40 min
Regisseur:Lukas Dhont

Kijkwijzer:  kijkwijzer discriminatiekijkwijzer groftaalgebruikkijkwijzer engkijkwijzer 12